چطور ماست درست کنیم؟

برای درست کردن ماست اول باید شناخت درستی از این ماده غذایی ارزشمند داشته باشیم. ماست در واقع تخمیر شیر توسط نوعی از باکتری به نام لاکتوباسیلوس می باشد. این باکتری مفید با تکثیر خود باعث تخمیر قند شیر به لاکتوز می شود که در نتیجه آن خاصیت ژله ای به شیر داده که ما آن را به نام ماست می شناسیم.

در واقع شما برای درست کردن ماست باید شرایط محیطی خوبی برای رشد باکتری ها بوجود بیاورید. برای این کار ابتدا اگر از شیر محلی استفاده می کنید حتما حداقل نیم ساعت یا بهتر است بیشتر خوب بجوشد آنقدر که به اصطلاح قل بزند. حتما از جای معتبر شیر تهیه کنید اگر هم از شیر پاستوریزه استفاده می کنید باز هم باید شیر را بجوشانید علت این کار رساندن به دمای مورد نظر ماست که ما بین ۴۰ تا ۴۶ درجه سانتیگراد هست.

مراحل ساخت

اگر دما سنج ندارید دما را با دست تمیز خود با یک انگشت درون شیر بگزارید تا ببینید دما چقدر است. دما باید انگشت را نسوزاند و از طرفی ملایم هم نباشد! مابین ملایم و گرم!

مایع ماست در واقع همان ماست عادی را بزنید. دو تا سه قاشق کفایت می کند. فقط کافیست دو تا سه قاشق ماست عادی را که می پسندید درون همین شیر گرم بریزید.

سپس روی ماست را بپوشانید تا تمیز باقی بماند. بهتر هست از یک ظرف درب دار با کیفیت برای این کار استفاده کنید.

مرحله بعد پتو پیچ کردن هست. شما یک پتو را دور تا دور ظرف بپوشانید ظرف را درون پتو قرار داده سپس پتو را بپیچید.

حداقل ۵ تا ۷ ساعت بدون هیچ حرکتی باید ثابت بماند. بعد از این زمان باکتری های مفید تاکثیر شده و فرآیند شکل می گیرد.

بعد از این مرحله شما باید ماست را درون یخچال بگزارید. به هیچوجه تکان شدید ندهید که ماست آب می اندازد. بعد از ۲۴ ساعت ماست سفت و آماده مصرف می باشد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 75 = 76